1. Thank you for visiting HeavyEquipmentForums.com! Our objective is to provide industry professionals a place to gather to exchange questions, answers and ideas. We welcome you to register using the "Register" icon at the top of the page. We'd appreciate any help you can offer in spreading the word of our new site. The more members that join, the bigger resource for all to enjoy. Thank you!
  2. ALL NEW MEMBERS READ THIS FIRST!! Thank you for joining Heavy Equipment Forums! If you are new to forums we communicate with "Threads", please search our threads to see if your topic may have already been answered and if not then click "Post New Thread" in the appropriate forum. This will allow all of our members to see your question and give you the best chance to be answered. After you've made a number of posts you will graduate to Full Member status where you'll see a few more privileges. Following these guidelines will help make this the best resource for heavy equipment on the net. Thanks for joining us and I hope you enjoy your stay!!

JLG E-400A no boom controls

Discussion in 'Other Construction/Demolition Equipment' started by TylerB992, Oct 23, 2020.

Tags:
  1. TylerB992

    TylerB992 Member

    Joined:
    Oct 23, 2020
    Messages:
    5
    Location:
    Canada
    Hello everyone! Looking to get some advice for troubleshooting an e-400a boom lift. When the key is set to ground control everything works perfectly fine. When you turn to the boom controls, nothing works on the boom. There is voltage in the boom control box. I’ve tested the cable for continuity and it’s good. Foot pedal is good. Speed control goes from 0-5000ohms which seems fine too.

    inside the boom control the black box has a red light that flashes 6 times.

    any thoughts on what it could be? Does anyone know where I can find the circuit breakers or fuses? Any help is greatly appreciated!
     
  2. Chisumtrail

    Chisumtrail Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Messages:
    97
    Occupation:
    Parts changer
    Location:
    Texas
    JLG.com, look manuals tab.
     
  3. TylerB992

    TylerB992 Member

    Joined:
    Oct 23, 2020
    Messages:
    5
    Location:
    Canada
    I’ve read through almost the entire manual by now, still having the same issues :( Hoping someone else ran into this problem before and found a solution
     
  4. Waterppk

    Waterppk New Member

    Joined:
    Oct 22, 2020
    Messages:
    2
    Location:
    Wisconsin
    Have you checked to make sure you have a good ground? Maybe you have power but a poor ground that's causing issues.