1. Thank you for visiting HeavyEquipmentForums.com! Our objective is to provide industry professionals a place to gather to exchange questions, answers and ideas. We welcome you to register using the "Register" icon at the top of the page. We'd appreciate any help you can offer in spreading the word of our new site. The more members that join, the bigger resource for all to enjoy. Thank you!
  2. ALL NEW MEMBERS READ THIS FIRST!! Thank you for joining Heavy Equipment Forums! If you are new to forums we communicate with "Threads", please search our threads to see if your topic may have already been answered and if not then click "Post New Thread" in the appropriate forum. This will allow all of our members to see your question and give you the best chance to be answered. After you've made a number of posts you will graduate to Full Member status where you'll see a few more privileges. Following these guidelines will help make this the best resource for heavy equipment on the net. Thanks for joining us and I hope you enjoy your stay!!

Wacker Neuson RD12 not vibrating...

Discussion in 'Rollers' started by Sunrise85, Jan 11, 2020.

  1. Sunrise85

    Sunrise85 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    2
    Occupation:
    Law Enforcement
    Location:
    California
    Just bought an 2014 RD12 with 250 hours. Starts and runs great, however when I click the button on the lever for the vibrator, the dash light turns on but no vibration. Any ideas where to start guys ? :(
     
  2. Sunrise85

    Sunrise85 New Member

    Joined:
    Jan 11, 2020
    Messages:
    2
    Occupation:
    Law Enforcement
    Location:
    California
    Sorry.... it's a 2015 I guess. The paperwork said 2014. But the plate on the machine says '15.
     
  3. Tags

    Tags Senior Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    1,304
    Location:
    Connecticut
  4. Txhayseed

    Txhayseed Senior Member

    Joined:
    Dec 23, 2019
    Messages:
    451
    Location:
    Texas
    Check the fuses first as mentioned. If they are all good check the button on the joy stick. You. Can work the button out of the handle. Ive had several wackers where the connection at the button had come loose. They dont put alot of slack in the wire and utlize a push on connector. Check the continuity at the button. If you button is good and wires are good and of course fuses. Pop the front hood and check the solenoid. Thats what turns the flow on and off to vibratory pump. Also on a side not alot of times the pump is working but wacker uses a plastic couple to mount the pump to the eccentric inside the drum. Its fails from time to time and leads to a no vibration scenario.
     
  5. Tuffmachinery

    Tuffmachinery New Member

    Joined:
    Feb 17, 2015
    Messages:
    2
    Location:
    Marble falls tx
    i have a 19 rd 12 when vibrator active bogs engine down moves forward and back just fine any ideas what is causing problem?