1. Thank you for visiting HeavyEquipmentForums.com! Our objective is to provide industry professionals a place to gather to exchange questions, answers and ideas. We welcome you to register using the "Register" icon at the top of the page. We'd appreciate any help you can offer in spreading the word of our new site. The more members that join, the bigger resource for all to enjoy. Thank you!
  2. ALL NEW MEMBERS READ THIS FIRST!! Thank you for joining Heavy Equipment Forums! If you are new to forums we communicate with "Threads", please search our threads to see if your topic may have already been answered and if not then click "Post New Thread" in the appropriate forum. This will allow all of our members to see your question and give you the best chance to be answered. After you've made a number of posts you will graduate to Full Member status where you'll see a few more privileges. Following these guidelines will help make this the best resource for heavy equipment on the net. Thanks for joining us and I hope you enjoy your stay!!

Need Help Grove 600E

Discussion in 'Cranes' started by rjc5510, Sep 21, 2022.

  1. rjc5510

    rjc5510 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2022
    Messages:
    3
    Location:
    Texas
    We have 3 of these cranes on site. 1 of them will occasionally go haywire. Out of nowhere it will stop function, throttle up, all of the dash lights will blink, throttle up again, and then the LMI screen will shut off and restart. The crane just recently started doing this. Anyone ever had this issue? We’ve had a mechanic come out and he couldn’t diagnose the problem.
     
  2. CraneMechanic73

    CraneMechanic73 Member

    Joined:
    May 29, 2022
    Messages:
    24
    Location:
    Georgia
    Is the crane midswing when this happens? May be dirty collector rings.
     
  3. rjc5510

    rjc5510 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2022
    Messages:
    3
    Location:
    Texas
    yes it was midswing on the times it did it to me for sure. The other op said it happened to him as well, but he couldn’t remember if it was mid swing or not.
     
  4. rjc5510

    rjc5510 New Member

    Joined:
    Sep 21, 2022
    Messages:
    3
    Location:
    Texas
    the mechanic came out yesterday. we ran it for an hour straight and it never happened. They want me to start using it again, but the last time it did it to me i had a $500k part in the air. Not really fond of dealing with that again. lol.
     
  5. CraneMechanic73

    CraneMechanic73 Member

    Joined:
    May 29, 2022
    Messages:
    24
    Location:
    Georgia
    I’d open the collector ring and inspect the slip rings for corrosion. You could be losing power or ground intermittently when you swing. If you happen to get to that point and find the slip rings are blackish. Grab a can of deoxit Gold G5 to clean slip rings. Guitar Center usually has it. I won’t use anything but deoxit on slip rings, it works great.
     
    DB2, skyking1, DMiller and 1 other person like this.
  6. DMiller

    DMiller Senior Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    13,643
    Occupation:
    Kinda Retired
    Location:
    Hermann, Missouri
    Corrosion, a Dirt seal not fulfilling its duty, a loose connection?
     
  7. CraneMechanic73

    CraneMechanic73 Member

    Joined:
    May 29, 2022
    Messages:
    24
    Location:
    Georgia
    I told a guy the other day. To go to guitar center for some deoxit to fix the crane. He gave me the strangest look lol.
     
  8. skyking1

    skyking1 Senior Member

    Joined:
    Nov 3, 2020
    Messages:
    4,110
    Location:
    washington
    +1 for Deoxit D5
    I use it on my VW connectors.