1. Thank you for visiting HeavyEquipmentForums.com! Our objective is to provide industry professionals a place to gather to exchange questions, answers and ideas. We welcome you to register using the "Register" icon at the top of the page. We'd appreciate any help you can offer in spreading the word of our new site. The more members that join, the bigger resource for all to enjoy. Thank you!
  2. ALL NEW MEMBERS READ THIS FIRST!! Thank you for joining Heavy Equipment Forums! If you are new to forums we communicate with "Threads", please search our threads to see if your topic may have already been answered and if not then click "Post New Thread" in the appropriate forum. This will allow all of our members to see your question and give you the best chance to be answered. After you've made a number of posts you will graduate to Full Member status where you'll see a few more privileges. Following these guidelines will help make this the best resource for heavy equipment on the net. Thanks for joining us and I hope you enjoy your stay!!

Komatsu PC220-6 Year Long Ongoing Power Problem PLEASE HELP

Discussion in 'Excavators' started by Jake Erickson, Aug 12, 2022.

  1. Jake Erickson

    Jake Erickson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Messages:
    58
    Occupation:
    Farmer
    Location:
    Rutland ND
    Yes, Once we get it together again I'll check it all over.
     
  2. Jake Erickson

    Jake Erickson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Messages:
    58
    Occupation:
    Farmer
    Location:
    Rutland ND
    Thank you everyone for your ideas, comments, and help. The injection pump should get fixed this week and I'll let you all know what comes about having it put back on.

    Thanks for all your time.
     
  3. digger_hunter

    digger_hunter Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Messages:
    162
    Location:
    Germany
    Hi Jake, if you haven't checked already, since its a sudden loss of power could be the seals on the PC valve are worn. If you haven't done already replace these seals and wear rings. 9/10 we have had similar issues on 120-6 which runs a single pump same way, the wear rings on teh PC valve and the o-rings are worn. So replacing these fixed the problem most of the time.
     
  4. Jake Erickson

    Jake Erickson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Messages:
    58
    Occupation:
    Farmer
    Location:
    Rutland ND
    Hello everyone,

    Installed reman injector pump and the problem is still there. It actually has no power and it’s the worst it’s been. Thing is the engine runs great, idles fine, revs up great and runs full throttle but as soon as I perform a function it falls on its face. I think it has to be hydraulic, maybe after putting in the rebuilt pump the valves aren’t set right? I’m almost ready to give up and haul it to the pros. Any last ditch effort is appreciated.
     
  5. Jake Erickson

    Jake Erickson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2019
    Messages:
    58
    Occupation:
    Farmer
    Location:
    Rutland ND
    Hello everyone,

    Installed reman injector pump and the problem is still there. It actually has no power and it’s the worst it’s been. Thing is the engine runs great, idles fine, revs up great and runs full throttle but as soon as I perform a function it falls on its face. I think it has to be hydraulic, maybe after putting in the rebuilt pump the valves aren’t set right? I’m almost ready to give up and haul it down to the pros. Any last ditch effort is appreciated.
     
  6. Delmer

    Delmer Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2013
    Messages:
    7,662
    Location:
    WI
    Last ditch effort? how about following the suggestions you've been given? do you need a list and explanation?