1. Thank you for visiting HeavyEquipmentForums.com! Our objective is to provide industry professionals a place to gather to exchange questions, answers and ideas. We welcome you to register using the "Register" icon at the top of the page. We'd appreciate any help you can offer in spreading the word of our new site. The more members that join, the bigger resource for all to enjoy. Thank you!
  2. ALL NEW MEMBERS READ THIS FIRST!! Thank you for joining Heavy Equipment Forums! If you are new to forums we communicate with "Threads", please search our threads to see if your topic may have already been answered and if not then click "Post New Thread" in the appropriate forum. This will allow all of our members to see your question and give you the best chance to be answered. After you've made a number of posts you will graduate to Full Member status where you'll see a few more privileges. Following these guidelines will help make this the best resource for heavy equipment on the net. Thanks for joining us and I hope you enjoy your stay!!

Ford a64 loader trans problem

Discussion in 'Compact Wheel Loaders' started by Tequilaman007, Dec 30, 2018.

  1. Tequilaman007

    Tequilaman007 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    2
    Location:
    south dakota
    Installed new forward clutch disks in allison tt2122 trans but has to warm up 40 minutes before it will move any ideas?
     
  2. RZucker

    RZucker Senior Member

    Joined:
    Jul 7, 2013
    Messages:
    4,102
    Occupation:
    Mechanic/welder
    Location:
    Wherever I end up
    Is the oil foaming? It's been a long time but I recall at the top of the suction tube there is a rubber seal ring that can suck air. as the oil warms it will flow more freely and start working better. The ones I worked with ran Dexron oil, but I do remember the foaming issue. I think the entire trans had to be disassembled to fix it.
    My experience was with A-66's so yours may be different.